Z-H en Rijnland werken aan watersysteem

Provincie Zuid-Holland en hoogheemraadschap van Rijnland gaan gezamenlijk het watersysteem in de Wassenaarsche Polder aanpassen voor de aanleg van nieuwe busstroken.

Z%2DH+en+Rijnland+werken+aan+watersysteem
© Provincie Zuid-Holland

De Zuid-Hollandse gedeputeerde Ingrid de Bondt en hoogheemraad Aad Straathof hebben hiertoe de samenwerking rondom de N207 in de Wassenaarsche Polder bekrachtigd door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Ingrid de Bondt: 'We slaan de handen ineen om zo efficiënt mogelijk en met zo min mogelijk overlast voor de omgeving maatregelen door te voeren waardoor bussen straks vrij baan hebben en waarmee tegelijkertijd het watersysteem wordt aangepast.'

Waterhuishouding

In de Wassenaarsche polder, tussen Alphen aan den Rijn en Leimuiden, wordt de N207 door de provincie aan beide zijden uitgebreid met busstroken. Rijnland verbetert de waterhuishouding in het gebied. Daarvoor is het noodzakelijk enkele watergangen te verbreden en duikers te vervangen die het water uit de Wassenaarsepolder onder de N207 door laten stromen.

Om de weg niet onnodig twee keer op te breken neemt de provincie Zuid-Holland het vervangen van de duikers mee in de werkzaamheden voor de verbreding van de N207. Bermschotten van de N207 worden in de hoofdwatergangen geïntegreerd. Op deze manier is er minder grond van agrariërs nodig.

Kavelruil en landbouwverkeer

Boeren en andere grondeigenaren langs de N207 tussen Leimuiden en Rijnsaterwoude zijn al 1,5 jaar bezig een kavelruil in de stijgers te zetten. In totaal gaat om zo'n 300 hectare.

Daartegenover verwachten ze van provincie Zuid-Holland meer aandacht voor hun belangen. De agrariërs denken hierbij aan een betere bereikbaarheid van hun percelen en betere doorstroommogelijkheden voor het landbouwverkeer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer