Werkgeverslijn+legt+WWZ%2Dakkoord+uit
Nieuws
© John Claessens

Werkgeverslijn legt WWZ-akkoord uit

Agrarische werkgevers die meer willen weten over de afspraken van LTO en vakbonden over het seizoenswerk, doen er goed aan de Werkgeverslijn van LTO te bellen. Dat zegt Wim van den Boomen, sinds enkele maanden bestuurder Sociale zaken van LTO Nederland.

In een interview met Nieuwe Oogst uit Van den Boomen zijn tevredenheid over het principe-akkoord dat de negatieve effecten van de ketenbepaling in de Wet werk en zekerheid (WWZ) zoveel mogelijk voorkomt.

Niet te reparen

'De wet kunnen we niet repareren', aldus de LTO-bestuurder. 'Dan is dit dé manier om de negatieve effecten van de WWZ bij het seizoenswerk in de agrarische sector zoveel mogelijk weg te nemen.'

‘Wat we als werkgevers wilden bereiken, hebben we in dit akkoord kunnen vastleggen', oordeelt Van den Boomen. 'En voor de werknemers, die ook niet blij zijn met de effecten van de nieuwe wet, wordt het beter.’

Realistisch en praktisch

De Brabander omschrijft zijn functie als bestuurder Sociale zaken als 'het versterken van goed werkgeverschap in de agrarische sector en het ontzorgen van agrarische werkgevers in hun werkgeverschap. En dat op basis van samenwerking, met ondernemers en met vakbonden, realistisch en praktisch.’

Meer in Nieuwe Oogst van deze zaterdag.

Weer

 • Zaterdag
  13° / -1°
  10 %
 • Zondag
  12° / 1°
  10 %
 • Maandag
  14° / 0°
  10 %
Meer weer