Van Dam positief over ‘vitale varkens’

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) is positief over het Actieplan Vitale Varkenshouderij dat de de gelijknamige regiegroep ten uitvoer wil brengen. Dit zei Van Dam deze week tijdens een gesprek met de regiegroep die onder leiding staat van oud-minister Uri Rosenthal.

Ilona Lesscher
Van Dam gaf in het gesprek aan benieuwd te zijn naar de volgende stappen in het actieplan. Begin 2016 presenteert de regiegroep Vitale Varkenshouderij daarvoor een activiteitenplan. Leden van Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaven 30 november groen licht voor het verder uitwerken van het plan om de varkenshouderij uit het dal te halen .
Het Actieplan Vitale Varkenshouderij richt zich op een sterkere structuur en meer samenwerking in de sector. Buck Consultants International ondersteunt de regiegroep en de POV bij het opstellen van dit activiteitenplan en het voorbereiden van uitvoeringsmaatregelen.
Tijdens het kennismakingsgesprek op het ministerie van Economische Zaken kwam onder meer het ketenkwaliteitssysteem Holland-varken aan orde. Ook is van gedachten gewisseld over de verwerking en het tot waarde brengen van dierlijke mest en mogelijke faciliteiten voor stoppende varkenshouders en collega’s die met hun bedrijf in de knel zitten en gaan verplaatsen.

Constructief overleg

Het was een goed en constructief overleg, blikken Ingrid Jansen en Eric Douma, voorzitter en vicevoorzitter van de POV terug op het gesprek met de staatssecretaris.
In de regiegroep Vitale Varkenshouderij participeren de POV (LTO Varkenshouderij en NVV), Rabobank en het ministerie van Economische Zaken. Bij het traject zijn ook de ketenpartners Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Nederlandse Diervoeder Industrie (Nevedi) betrokken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer