Agrari%C3%ABrs+investeren+in+beveiliging+bedrijf
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Agrariërs investeren in beveiliging bedrijf

Meer dan 1.100 ondernemers hebben met het LTO-beveiligingsproject zo'n 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in maatregelen om inbrekers buiten de deur te houden. Het project om agrarische bedrijven beter te beveiligen tegen diefstal en inbraak is nu afgerond.

Op deze manier wordt het criminelen weer een stukje lastiger gemaakt”, zegt projectleider Johan Schuitemaker van LTO Ledenvoordeel. De interesse was volgens hem groot, de looptijd beperkt

De belangstelling van de meeste ondernemers (414) ging uit naar de aanschaf van één of meer beveiligingscamera’s. 380 Ondernemers investeerden in één of meer opritverklikkers. Daarna ging de voorkeur uit naar hang- en sluitwerk (170), track en tracing (58), kluizen (54), tankalarm (31) en pinautomaten (14).

Ook werden 39 SDNA-kits afgenomen om gestolen kleiner gereedschap gemakkelijker terug te vinden. Voor alle maatregelen kregen ondernemers de helft van hun investering terug aan subsidie, beschikbaar gesteld door het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Sneltreinvaart

'Het is na een vliegende start in een sneltreinvaart gegaan', blikt Schuitemaker terug. Na de start op 20 mei is het LTO-project ‘Beveilig Mijn Boerenbedrijf’ en op 4 december afgesloten.

Het totale resultaat met de bijbehorende verantwoording van subsidiegelden lag op die datum bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. 'Dit project sloot goed aan bij de vraag in de praktijk en is daarom een groot succes geworden.'

Veiligheidsscan

Agrarische ondernemers konden gratis een veiligheidsscan laten uitvoeren door het Centrum van Criminaliteitspreventie en Veiligheid ‘om de ‘kwetsbare plekken’ op hun bedrijf in beeld te krijgen. In totaal lieten bijna 1.500 boeren en tuinders een dergelijke scan maken.

Dit leidde tot 1.123 subsidieaanvragen voor technische maatregelen. Onder de aanvragers zaten 16 procent niet LTO-leden, die weliswaar het ledenvoordeel misliepen maar wel gebruik konden maken van de subsidieregeling.

Ledenvoordeel

Het volledige subsidiebudget was door agrariërs geclaimd. Met het verstrijken van de einddatum 1 december is uiteindelijk 96,3 procent van het totale budget benut voor dit beveiligingsproject.

De totale omzet aan beveiligingsmaatregelen bedroeg ruim 1,5 miljoen euro. Het gerealiseerde LTO-ledenvoordeel bedroeg bij afsluiting van het project bijna 179.000 euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 15°
  20 %
Meer weer