%27Landbouw+werkt+mee+aan+beter+klimaat%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Landbouw werkt mee aan beter klimaat'

De Nederlandse land- en tuinbouw kan een belangrijke rol vervullen bij de maatregelen die voortvloeien uit het vandaag in Parijs gesloten klimaatakkoord. 'We zijn er klaar voor', reageert Albert Jan Maat, voorzitter van LTO Nederland.

Aan het begin van de avond werden alle deelnemende landen het eens over maatregelen om de klimaatverandering de komende jaren aan te pakken.

Ambitieus

Hoewel milieuorganisaties wijzen op de zwakke kanten, spreken waarnemers van een 'ambitieus' akkoord. De wereldwijde temperatuurstijging moet beperkt worden tot minder dan 2 graden Celsius.

LTO is 'content' met het resultaat van klimaatconferentie in Parijs, aldus Maat. Hij heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu) al gefeliciteerd met het slagen van de onderhandelingen.

Leidende rol

Maat wijst er op dat de Nederlandse land- en tuinbouw een voorloper is op het gebied van duurzaam produceren en duurzame energie. 'En we willen die leidende rol ook in de toekomst blijven vervullen. Daar gaan we voor.'

De sector deelt haar kennis en ervaring graag met agrariërs in andere landen, verzekert de LTO voorzitter. 'We produceren hier optimaal voedsel en planten, met minder energie en minder grondstoffen. We willen boeren en tuinders elders in de wereld ook op dat spoor helpen.'

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zondag
  4° / -1°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
Meer weer