Haantjes maken comeback op bord

Haantjes uit de legpluimveehouderij vormen een soort 'vergeten groente' binnen kippenvlees. De afgelopen jaren is met succes ingezet op de comeback van het haantje.

Haantjes+maken+comeback+op+bord
© persfoto

De afgelopen decennia is het haantje door specialisatie van de legpluimveehouderij uit het menu verdwenen.

Haantjes zijn afkomstig van een legras en deze zijn veel minder bevleesd dan de kippenrassen die voor de productie van pluimveevlees worden gehouden.

Overbodig

Deze haantjes zijn daarom vaak overbodig en dienen bijvoorbeeld als voer voor bepaalde dierentuindieren. Dat wordt maatschappelijk gezien niet altijd als wenselijk beoordeeld.

Een tweetal ketens produceren nu de haantjes en deze zijn bij verschillende landelijke verkooppunten beschikbaar. Op jaarbasis gaat het om plusminus 25.000 haantjes.

De achttien biologische speciaalzaken van Estafette bieden sinds 1 december ook haantjes in hun winkels aan.

Haantje de Coq

De haantjes zijn afkomstig van de Lankerenhof, die de haantjes naast haar jonge legkippen houdt en vermarkt onder de naam Haantje de Coq. De keten biedt ook soepkippen en eieren aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    10° / 6°
    10 %
  • Dinsdag
    9° / 6°
    50 %
  • Woensdag
    9° / 2°
    15 %
Meer weer