‘Structurelepeilverhoging’

Lauwersoog - LTO Noord Fryslân vreest voor een structurele peilverhoging in het voorjaar in het Lauwersmeergebied. De organisatie vraagt zich af of het rechtmatig is dat het algemeen bestuur van waterschap Noorderzijlvest buitenspel is gezet.
Provincie Groningen en Fryslân willen de komende twee jaren een proef doen om met peilverhoging het riet te versterken. Volgens LTO Noord is de intentie om er een structurele peilverhoging van te maken. Zij vindt dat dit plan in het bestuur van het waterschap moet worden behandeld. ‘Het lijkt ons niet meer dan redelijk dat zulke ingrijpende maatregelen via een democratisch proces bij de waterschappen tot stand komen.’
Naast LTO Noord maakt ook de Nederlandse Akkerbouw Vakbond bezwaar tegen de plannen. De NAV vindt evenals LTO Noord dat de voorgestelde schaderegeling onduidelijk is en onvoldoende dekking biedt voor de boeren.
Ook voorziet de NAV dat de ganzen in het gebied zich verder in de omgeving zullen verspreiden, waardoor ook die schade toe zal nemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer