Hulp van agrariërs gevraagd bij hoogwater

De LLTB en waterschap Peel en Maasvallei willen inventariseren of er voldoende interesse is bij agrariërs om tegen een nog nader te bepalen vergoeding inspanningen te verrichten en beregeningspompen ter beschikking te stellen in geval van hoogwater.

Hulp+van+agrari%C3%ABrs+gevraagd+bij+hoogwater
© Peter Wijnands

Samenwerken moet leiden tot een win-winsituatie voor zowel het waterschap als de agrarische sector.

De pompen die waterschap Peel en Maasvallei inzet bij hoogwater, zijn de komende jaren aan vervanging toe. Daarnaast is er meer pompcapaciteit nodig omdat er meer water wordt verwacht door klimaatverandering. Dit zou betekenen dat het waterschap flink moet investeren, wat uiteindelijk een verhoging van de waterschapslasten tot gevolg zal hebben.

Voordelen

Samenwerken heeft voordelen voor zowel het waterschap als agrarische ondernemers. Het waterschap hoeft minder te investeren en kan een deel van de besparing inzetten voor marktconforme vergoedingen voor de inzet van de agrariër.

Door de besparing kunnen de waterschapslasten omlaag of in ieder geval niet omhoog.

Aanmelden

LLTB-leden die interesse hebben om dit idee samen met de LLTB en het waterschap verder uit te werken, kunnen zich melden via het formulier op de website van de LLTB.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 7°
  70 %
 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
Meer weer