Waterkering Dalfsen opgeleverd

De nieuwe waterkering in Dalfsen is gistermiddag opgeleverd. Deze maakt onderdeel uit van het landelijke beschermingsprogramma tegen hoogwater, meldt waterschap Groot Salland.

Waterkering+Dalfsen+opgeleverd
© Groot Salland

Dalfsen is landelijk het eerste project uit het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP) dat is voltooid.

Door in de planning de bouw van de nieuwe damwand naar voren te halen, konden gemeente Dalfsen en Ontwikkelingscombinatie Waterfront Dalfsen (OCW) gelijktijdig aansluiten met de aanleg van een wandelpromenade.

Overlast beperkt

Het gebied hoefde hierdoor maar één keer op de schop en werd overlast beperkt. De voltooiing van de lage wandelpromenade langs de Vecht werd gecombineerd met de start van de bouw van het appartementencomplex nabij de jachthaven.

Het gebied ten westen van de brug in Dalfsen verandert ingrijpend. Het oude gemeentehuis en de voormalige drukkerij van Eshuis worden vervangen door woningen, appartementen, horeca, winkels en een parkeergarage.

Hoogwaterbeschermingsproject

Omdat dit gebied nu opnieuw wordt ingericht, besloot Groot Salland dit deel van het Hoogwaterbeschermingsproject eerder aan te pakken. Het andere deel, 320 meter ten oosten van de brug, wordt op een later moment verbeterd.

Onderdeel van het Waterfront is de realisatie van een wandelpromende, waarbij op twee niveaus langs de Vecht kan worden gelopen.

Appartementencomplex

Nu de waterkering en de wandelpromenade zijn afgerond, kan OCW starten met de bouw van het appartementencomplex aan de Vecht. Het complex wordt gebouwd direct achter de dijk en duurt een jaar.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer