Croda+neemt+zaadverbeteraar+Incotec+over
Nieuws
© Incotec

Croda neemt zaadverbeteraar Incotec over

Het Britse olie- en vetverwerkingsconcern Croda International neemt de Nederlandse zaadverbeteraar Incotec over.

Croda neemt alle aandelen van Incotec over voor 155 miljoen euro, meldt Incotec. Ondersteund door verdere investeringen van Croda zal Incotec haar onafhankelijke identiteit in de markt behouden en daarnaast profiteren van de gebundelde krachten op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en wereldwijde verkoop.

Incotec is ontstaan in 1968, eerst als onderdeel van zaadbedrijf Royal Sluis. In 2002 ging het zaadbehandelingsbedrijf zelfstandig verder. Er werken ruim vijfhonderd mensen verdeeld over dertien landen en twaalf productielocaties.

Marktkansen

Croda is opgericht in 1925 heeft nu meer dan 3.600 werknemers in dertig landen. Het concern houdt zich onder meer bezig met de productie van hulpstoffen en formuleringsmiddelen voor de gewasbeschermingsindustrie en ziet marktkansen in zaadverbetering.

'Croda is een partner met wie we onze onafhankelijke positie in de zaadwereld behouden en die ons kan helpen in onze verdere ontwikkeling', zegt Douwe Zijp van Incotec.

Troef

Steve Foots van Croda: 'Incotec is een zeldzame troef in een hoogwaardige en snelgroeiende nichemarkt. Incotec heeft een ervaren managementteam, nauwe relaties met klanten, een drive voor innovatie, gedifferentieerde leidende technologieën en geografische vertegenwoordiging die bij ons past.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  24° / 12°
  20 %
Meer weer