Lichte+stijging+lasten+Zuiderzeeland
Nieuws
© Waterschap Zuiderzeeland

Lichte stijging lasten Zuiderzeeland

Een gemiddeld agrarisch bedrijf, bestaand uit een meerpersoonshuishouden, betaalt volgend jaar ongeveer 1 procent meer aan waterschap Zuiderzeeland dan dit jaar.

De algemene vergadering van Zuiderzeeland heeft de meerjarenbegroting 2016-2019 dinsdag unaniem goedgekeurd. Bewoners van huurwoningen betalen 1 procent minder waterschapsheffing ten opzichte van dit jaar. Voor woningeigenaren veranderen de lasten niet.

De begroting van Zuiderzeeland stijgt van 68,7 miljoen euro het komend jaar naar 70,9 miljoen euro in 2019. Volgens het waterschap kan de stijging beperkt blijven door pas nieuwe activiteiten te starten als andere kunnen worden afgebouwd.

Doelmatiger werken

Als er toch extra kosten worden gemaakt, worden die gedekt uit doelmatiger werken en uit besparingen door samenwerking met andere waterschappen.

Verder werkt Zuiderzeeland aan het verminderen van het energieverbruik, het terugwinnen van energie uit afvalwater en het verduurzamen van de bemaling van oppervlaktewater.

Ambities

'We kunnen zo onze ambities waarmaken zonder dat dit leidt tot extra kosten voor inwoners en bedrijven', zegt dijkgraaf Hetty Klavers.

Weer

 • Zondag
  29° / 18°
  60 %
 • Maandag
  25° / 19°
  70 %
 • Dinsdag
  23° / 15°
  70 %
Meer weer