'Agrarisch onderwijs voorname succesfactor'

Donkere wolken pakken zich samen rond het agrarisch onderwijs. Werden de instellingen eerder al doelwit van bezuinigingen, nu wil een meerderheid in de Tweede Kamer de aansturing van dit onderwijs verplaatsen van Economische Zaken naar OCW.


Vijf partijen in de Tweede Kamer, waaronder regeringspartij VVD, willen het agrarisch onderwijs onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) brengen, samen met het reguliere onderwijs.

ChristenUnie diende hiertoe een motie in, gesteund door VVD, GroenLinks, SP en D66.

Status Aparte

'Niet handig. Als de zon schijnt hebben we die donkere wolken helemaal niet nodig', zegt LTO-bestuurder Léon Faassen. De LLTB-voorzitter en boomteler uit Reuver heeft kennis, onderwijs en innovatie in zijn portefeuille.

LTO Nederland koestert de status aparte van het groen onderwijs bij het ministerie van EZ en weet zich gesteund door het onderwijsveld zelf.

Sterke band

Bestuursvoorzitter Louise Fresco van Wageningen UR stuurde eerder nog een brief op poten naar Den Haag. Daarin neemt ze het op voor het specifieke karakter van groen onderwijs en wijst op de sterke band tussen onderwijs en sector.

Faassen is blij met de steun uit het onderwijsveld en van het kabinet. Zowel voormalig EZ-staatssecretaris Sharon Dijksma als haar opvolger Martijn van Dam lieten zich positief uit over het agrarisch onderwijs.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer