RvS: landbouwbelang meegenomen

De Raad van State (RvS) vindt dat er voldoende informatie vanuit de landbouw is meegenomen voor het gaswinningsbesluit. Dat blijkt uit de uitspraak van vanmorgen.

RvS%3A+landbouwbelang+meegenomen
© Geert Job Sevink

LTO Noord was een van de veertig partijen die bezwaar maakte tegen het gaswinningsbesluit van minister Henk Kamp (EZ). Ze pleitte bij de rechter om het landbouwbelang als zelfstandig belang te onderzoeken en af te wegen, temeer gezien de positie die de agrarische sector in Groningen inneemt.

Drainage

Volgens minister Kamp heeft Grontmij in opdracht van de NAM en LTO Noord een uitvoerige studie verricht naar de schaderisico's in de agrarische sfeer, meer in het bijzonder risico's van schade aan mestkelders en drainage.

De rechter constateert daaropvolgend dat er onderzoek is gedaan naar de specifieke effecten van aardbevingen op de agrarische sector.

'Er is geen aanleiding voor het oordeel dat de minister zich ten onrechte op het standpunt stelt dat in dit opzicht voldoende informatie beschikbaar is voor het nemen van een besluit over instemming met het winningsplan.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer