Oever zit vangst ratten dwars

Zwolle - Volgens waterschap Groot Salland wordt door het natuurlijker oeverbeheer de bestrijding van muskus- en beverratten een stuk duurder. De meerkosten nemen al toe, signaleert het waterschap.
Doordat de begroeiing langs de waterkeringen in het natuurlijker extensieve beheer langer blijft staan, zijn de bouwen waar de dieren huizen lastiger te vinden. Voorheen konden bestrijders vanaf de walkant hun speurwerk verrichten, nu moet dat veelal vanaf het water. Bestrijders moeten er vaak met de kano op uit. Dat kost veel meer tijd en het maakt het beheer dus minder efficiënt.
Vooralsnog leiden de lastiger omstandigheden niet tot een toename van de muskusrattenstand. ‘De populatie neemt al enige tijd af. Dat compenseert de meertijd die we nu nodig hebben’, zegt Henk van der Steen, hoofd rattenbestrijding Noordoost-Nederland.
Ten opzichte van 2014 zijn er in Nederland 3 procent minder ratten gevangen. Meer dan de helft van de vangsten is gerealiseerd in Noordoost-Nederland, waaronder waterschap Groot Salland valt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer