Boeren krijgen ‘scholarship’

Gelderland/Limburg - Vier jonge boeren uit Gelderland en Limburg zijn geselecteerd voor een Nuffield scholarship 2016. Deze wordt wereldwijd uitgereikt aan circa zeventig boeren die het in zich hebben om ‘leaders of the industry’ te worden.

Het gaat om personen die op dit moment al hun nek uitsteken en bijzondere prestaties verrichten op of rondom hun bedrijf.
In Nederland is deze eer toegekomen aan Willem van der Schans uit Well (Limburg), Suzanne Ruesink uit Aalten (Gelderland), Roy Tomasen uit Doetinchem (Gelderland) en Ruben van Boekel uit Overasselt (Gelderland).
Met een Nuffield scholarship krijgen de jonge boeren de kans om zichzelf en daarmee hun bedrijf en sector verder te ontwikkelen. Komende anderhalf jaar verblijven ze zes weken in het buitenland om zich te verdiepen in een studieonderwerp naar eigen keuze.
Doel is hun blikveld te verruimen en kennis en inspiratie op te doen door met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen waar ze niet dagelijks bij stilstaan.
Naast hun eigen bezoeken aan het buitenland laten zij op hun beurt aan buitenlandse boeren de ins en outs van de Nederlandse landbouw zien.
Het Nuffield-netwerk, ooit opgestart door de Engelse Lord Nuffield van de gelijknamige trekkers, bestaat uit ruim 1.600 boeren wereldwijd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer