Noord-Holland: geen wildgroei zonneparken

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn voorstander van initiatieven voor zonne-energie, zeker in de bebouwde omgeving. Daarbuiten zijn zonneparken kansrijk, maar wildgroei moet worden voorkomen.

Noord%2DHolland%3A+geen+wildgroei+zonneparken
© VDH Solar

'Eigenlijk willen we veel duurzame energie produceren, maar de huidige regels belemmeren dat', zei gedeputeerde Joke Geldhof vorige week tijdens een werkcongres zonneparken.

Het congres was een voorbereiding op een te formuleren beleid dat moet meehelpen problemen op te lossen, rekening houdend met genoemde voorwaarden om zonneparken mogelijk te maken. Begin 2016 moet het beleid er zijn.

Inpassing

De inpassing in het landschap, het draagvlak en de combinatie met bestaande landschapsfuncties zijn daarbij cruciale voorwaarden, stelt het provinciebestuur.

Zonne-energie kan belangrijk bijdragen aan de doelstellingen voor duurzame energie. Als daarbij wordt gekozen voor de aanleg van zonneparken heeft dat consequenties voor het landschap.

Aanwezigen

Aanwezig waren vertegenwoordigers uit de agrarische en energiesector, zelfstandig ondernemers, een milieuorganisatie, leden van Provinciale Staten en ambtenaren van meerdere Noord-Hollandse gemeenten en de provincie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer