Noord%2DHolland%3A+geen+wildgroei+zonneparken
Nieuws
© VDH Solar

Noord-Holland: geen wildgroei zonneparken

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zijn voorstander van initiatieven voor zonne-energie, zeker in de bebouwde omgeving. Daarbuiten zijn zonneparken kansrijk, maar wildgroei moet worden voorkomen.

'Eigenlijk willen we veel duurzame energie produceren, maar de huidige regels belemmeren dat', zei gedeputeerde Joke Geldhof vorige week tijdens een werkcongres zonneparken.

Het congres was een voorbereiding op een te formuleren beleid dat moet meehelpen problemen op te lossen, rekening houdend met genoemde voorwaarden om zonneparken mogelijk te maken. Begin 2016 moet het beleid er zijn.

Inpassing

De inpassing in het landschap, het draagvlak en de combinatie met bestaande landschapsfuncties zijn daarbij cruciale voorwaarden, stelt het provinciebestuur.

Zonne-energie kan belangrijk bijdragen aan de doelstellingen voor duurzame energie. Als daarbij wordt gekozen voor de aanleg van zonneparken heeft dat consequenties voor het landschap.

Aanwezigen

Aanwezig waren vertegenwoordigers uit de agrarische en energiesector, zelfstandig ondernemers, een milieuorganisatie, leden van Provinciale Staten en ambtenaren van meerdere Noord-Hollandse gemeenten en de provincie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 12°
  20 %
Meer weer