Duurzame palmolie voor zuivel, vlees en ei

Met ingang van dit jaar zijn zuivel, vlees en eieren voor de binnenlandse markt geproduceerd met duurzame palmolie. Nevedi kocht dinsdag de hiervoor in dit jaar benodigde 25.000 GreenPalm certificaten collectief in voor haar leden.

Duurzame+palmolie+voor+zuivel%2C+vlees+en+ei
© nevedi

De marktvraag voor gebruik van duurzame palmolie ontbreekt volgens Nevedi volledig. Toch neemt de Nederlandse diervoederindustrie via haar brancheorganisatie verantwoordelijkheid in de verduurzaming van grondstoffen voor diervoeders.

Nevedi werkt daarbij in ketenverband samen met ketenpartijen. Voor palmolie is dat in de Nederlandse Task Force Duurzame Palmolie, waar Nevedi bij is aangesloten.

Verduurzaming

Eddy Esselink, voorzitter Task Force Duurzame Palmolie: 'Dit is een belangrijke stap in de verduurzaming van de palmolie supply chain.'

Nevedi laat hiermee volgens hem een belangrijk voorbeeld zien, ook aan de andere voederindustriepartijen in Europa. 'We gaan er vanuit dat dit zeker inspirerend zal werken.'

Receptuur

Palmolie is een product dat op basis van prijs wordt uitgewisseld met andere olie- en/of vetproducten in de receptuur van diervoeders.

Circa een derde van de geproduceerde zuivel, vlees en eieren vindt zijn weg naar Nederlandse consumenten. Met deze binnenlandse consumptie is een 'palmoliefootprint' van het voer van 25.000 ton gemoeid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer