VVD+Groningen%3A+natuur+EHS+schrappen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

VVD Groningen: natuur EHS schrappen

VVD Groningen vindt dat er te veel landbouwgrond in de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) Westerbroek wordt opgeofferd aan de natuur. De partij wil de strook natuur langs de A7 in de EHS Westerbroek verkleinen naar 150 meter.

Provinciale Staten stellen een strook van 300 meter voor. Volgens VVD-landbouwwoordvoerder Matthijs Oosterhuis kost de natuurstrook te veel goede landbouwgrond.

'De omwonenden zien te veel goede landbouwgrond veranderen in natuurgrond. Dat heeft voor omliggende boerenbedrijven gevolgen voor hun bedrijfsvoering. Het maakt het voortbestaan van de bedrijven in de toekomst onzeker.'

Beschikbare ruimte

Vooral in het gebied tussen Westerbroek, de A7 en Scharmer is het passen en meten met de beschikbare ruimte, vinden de liberalen. 'De snelweg, de natuur en de landbouw en de inwoners moeten naast elkaar kunnen bestaan.'

Provinciale Staten behandelen woensdag de EHS Westerbroek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  10° / 4°
  15 %
 • Zaterdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
Meer weer