Borden voor modder op weg

Najaar, oogst, regen, modder op de weg. Het hoort er allemaal bij, maar het is verraderlijk voor de andere verkeersdeelnemers. Houd daar dus rekening mee en wijs medeweggebruikers door middel van waarschuwingsborden op potentieel gevaar.

Ongevallen voorkomen

Jaarlijks is dit de oorzaak van verkeersongevallen, waarvan sommige met ernstige afloop. Om ongelukken te voorkomen is het de verantwoordelijkheid van de agrariër het verkeer erop te wijzen alert te zijn op de modder.
Dit kan door het plaatsen van een opvallend waarschuwingsbord voor slipgevaar, met daaronder het onderschrift ‘modder’. Deze borden zijn te bestellen via LTO Ledenvoordeel.
Ook schadeverzekeraars, waaronder LTO-partner Univé, adviseren het gebruik van de waarschuwingsborden.

Schoonmaken

Naast het plaatsen van modderborden moet de weg worden schoongemaakt na afloop van de werkzaamheden. Het is raadzaam om met het schoonmaken te beginnen zodra de kippers van het land komen.
Maak ook heldere afspraken met de opdrachtgever(s) wat betreft het schoonmaken van de weg. De vervuiler (opdrachtnemer) kan bij ongelukken strafrechtelijk worden ver-volgd.
Tot slot raadt de LLTB agrariërs aan te controleren of verlichting van voertuigen en kippers goed werkt. Gebruik een zwaailicht om goed zichtbaar te zijn.

Duidelijk zichtbaar

Zorg ervoor dat de modderborden duidelijk zichtbaar zijn voor het verkeer. Deze borden moeten op ongeveer 75 tot 100 meter voor het begin van het gladde weggedeelte worden geplaatst.
Buiten de bebouwde kom moet de onderkant van het modderbord ten minste 1,20 meter boven de grond worden geplaatst.
Vergeet niet om na het schoonmaken van de weg de borden weer weg te halen, anders verliezen ze hun effect.
LLTB-leden kunnen via LTO Ledenvoordeel deze modderborden met korting aanschaffen. Kijk hiervoor op de website van LTO-Ledenvoordeel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer