Twaalf nieuwe grassen op rassenlijst

Acht nieuwe rassen van Engels raaigras, voederbieten en vier nieuwe rassen van timothee. Dat is de oogst van het rassenonderzoek voor de rassenlijst van de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR). Nog nooit zijn zo veel grasrassen toegevoegd.

Twaalf+nieuwe+grassen+op+rassenlijst
© CSAR

Deze rassen zijn daarmee voor het eerst opgenomen in de N-rubriek. In de categorie Engels raaigras - laat doorschietend (weidetype, diploïd) gaat het om Barhoney (Barenbrug), Mahony (DLF A/S, Limagrain), Maiko (DSV AG, DSV zaden), Melonora (ILVO - Plant, Barenbrug) en Tottenham (Barenbrug)

In de categorie Engels raaigras – laat doorschietend (weidetype, tetraploïd) gaat het om Melbolt (ILVO - Plant, DLF Nederland). Bij de Engels raaigras – middentijds doorschietend (laat hooitype,diploïd) komen Arelio (DSV zaden) Melspring (ILVO - Plant, Barenbrug)

Timothee

De vier goedgekeurde Timothee-rassen zijn Aturo (DSV Zaden), Baronaise (Barenbrug) Moverdi (DLF A/S, Limagrain) en Summergraze (DLF A/S, DLF Nederland).

In de bijlage de raseigenschappen

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer