16%2E000+zonnepanelen+op+ABC+Westland
Nieuws
© ABC Westland

16.000 zonnepanelen op ABC Westland

Met de installatie van 16.000 zonnepanelen op daken van het bedrijventerrein ABC Westland Agri & Food in Poeldijk, wordt het terrein in 2016 de grootste producent van zonne-energie in Zuid-Holland.

Daarmee is ABC Westland het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland, volgens ABC Westland Beheer.

Volgens Herwi Rijsdijk, directeur van ABC Westland Beheer, wordt met de installatie van de zonnepanelen ingespeeld op de vraag van de internationale supermarkten om de CO2 footprint van groenten en fruit te verlagen.

Restwarmte

In Poeldijk worden nieuwe bedrijfspanden op het terrein al jaren gebouwd met een hoge RC-waarde en LED-verlichting en wordt de restwarmte vanuit de koelinstallaties gebruikt voor het verwarmen van kantoren.

De 16.000 zonnepanelen zorgen voor een totale duurzame energieopbrengst van bijna 4.000.000 kWh per jaar. Hiermee wordt 40 procent van het totale elektraverbruik van de verhuurde bedrijfspanden duurzaam opgewekt.

Dat staat gelijk aan de energiebehoefte van ruim 1.000 huishoudens.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 18°
  20 %
 • Zondag
  26° / 14°
  70 %
 • Maandag
  25° / 16°
  60 %
Meer weer