Vier miljoen voor Overijsselse collectieven

Drie collectieven van boeren hebben een beschikking ontvangen om in 2016 de Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer van de provincie Overijssel uit te voeren.

Het gaat om de collectieven Noordwest Overijssel, Midden Overijssel en Noordoost Twente.

De nieuwe rol van collectieven in het agrarisch natuurbeheer is een gevolg van de gewijzigde subsidieregeling voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer (SNL).

Vier miljoen

Met de drie collectieven heeft de provincie gesprekken gevoerd over invulling van de doelen uit het natuurbeheerplan. Uiteindelijk heeft dat geleid tot drie goed onderbouwde gebiedsaanvragen.

De wijziging van de subsidieregeling moet leiden tot een efficiënter en effectiever agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Voor agrarisch natuurbeheer is van 2016-2021 in totaal vier miljoen euro per jaar beschikbaar.

De contracten tussen collectief en deelnemer gaan in op 1 januari 2016 en hebben een looptijd tot maximaal zes jaar, ze worden ingezet op de plekken waar deze het meest kansrijk zijn.

Vrijwilligers

Bij de uitvoering is de inzet van vrijwilligers ook noodzakelijk.

Momenteel worden met hulp van Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel hierover voorlichtingsbijeenkomsten gehouden.

Inmiddels zijn de drie collectieven in Overijssel ook gecertificeerd wat de opmaat is naar een verdere professionalisering.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer