Inbreng+CRV+agrarisch+onderwijs+Dronten
Nieuws
© pieter

Inbreng CRV agrarisch onderwijs Dronten

Runderfokkerijcoöperatie CRV, CAH Vilentum in Dronten en Aeres Praktijkcentrum Dronten gaan samen praktijkstudies op het gebied van fokkerij en genetica opzetten en uitvoeren.

De partijen willen met de samenwerking de fokkerijkennis vergroten en het onderwijs op dit vlak versterken. CAH Vilentum wil door middel van de samenwerking met CRV het leerplan met betrekking tot fokkerij verrijken met kennis uit praktijkonderzoek.

Fokkerij heeft een belangrijke plaats in de harten van een aantal studenten aan CAH Vilentum, wat onder meer blijkt uit de grote aanwezigheid bij fokveedagen en wedstrijden veebeoordelen.

Praktijkonderzoek

Studenten van hogeschool CAH Vilentum zullen praktijkonderzoek uitvoeren voor CRV. Zij bestuderen bij jongvee en melkvee onder meer het verband tussen dna-informatie en de praktijkprestaties.

Ook zullen de studenten het effect van fokkerijkeuzes op de praktijkresultaten in kaart brengen.

Theorie in de praktijk

De studenten zijn op die manier op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen ze de theorie direct in de praktijk toepassen. De praktijkonderzoeken vinden plaats op de praktijkbedrijven van het Aeres Praktijkcentrum Dronten.

CRV zal met de onderzoeksresultaten van het praktijkonderzoek de kennis gebruiken om haar fokprogramma's verder te versterken ten behoeve van haar leden en klanten.

Studieprogramma

CAH Vilentum past de opgedane kennis toe in het onderwijs, waardoor het studieprogramma verder wordt verrijkt met state-of-the-art kennis en onderzoekservaringen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer