Twee+nieuwe+vaccins+PRRS+op+de+markt
Nieuws
©

Twee nieuwe vaccins PRRS op de markt

Boehringer Ingelheim lanceert twee nieuwe vaccins tegen PRRS: Ingelvac PRRSFLEX EU voor biggen en ReproCyc PRRS EU voor zeugen en gelten. Deze vaccins tegen Abortus blauw zijn vanaf oktober 2015 in Nederland en de meeste Europese landen beschikbaar.

Het porcine reproductive and respiratory syndrome (PRRS) komt wereldwijd voor bij varkens. Het veroorzaakt vruchtbaarheidsstoornissen bij zeugen en luchtwegproblemen, verminderde groei en verhoogde sterfte bij biggen en vleesvarkens.

Varkenshouders ondervinden hierdoor economische schade. Met Ingelvac PRRSFLEX EU en ReproCyc PRRS EU is er nu de mogelijkheid om zeugen en biggen tegen PRRS te beschermen en zo productieverliezen te voorkomen.

Groot voordeel

'Wij zijn ervan overtuigd dat het gelijktijdig lanceren van twee nieuwe vaccins een groot voordeel is voor de Europese varkenshouders', stelt Dr Joachim Hasenmaier, verantwoordelijk voor de Corporate Board Divisions Animal Health en Consumer Healthcare bij Boehringer Ingelheim.

Ingelvac PRRSFLEX EU vermindert luchtwegproblemen en is volgens de producent het enige PRRS-vaccin specifiek ontwikkeld voor biggen. Het kan worden gebruikt voor de actieve immunisatie van biggen vanaf zeventien dagen leeftijd.

Vruchtbaarheidsstoornissen

Met ReproCyc PRRS EU kunnen zeugen en gelten veilig worden gevaccineerd in alle stadia van de dracht, stelt Boehringer Ingelheim. Dat zorgt voor een vermindering van vruchtbaarheidsstoornissen door PRRS als vroeggeboorte, zwakke biggen en neonatale sterfte.

Bij gevaccineerde zeugen en gelten vindt minder virusoverdracht plaats tussen de baarmoeder en de ongeboren biggen.

Weer

 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  30 %
Meer weer