Financiering+PRRS%2Dproef+2015+rond
Nieuws
© Jan Anninga

Financiering PRRS-proef 2015 rond

De farmaceutische bedrijven MSD en Boehringer Ingelheim gaan de PRRS-proef in Noord-Nederland ondersteunen. In 2015 stellen ze elk 25.000 euro en expertise beschikbaar om de verzamelde data te analyseren.

De PRRS-proef startte in januari 2013. De eerste twee jaar van het onderzoek zijn gefinancierd vanuit het Productschap voor Vee en Vlees. De proef heeft een looptijd van vier jaar.

MSD en Boehringer Ingelheim dichten voor 2015 het financiële gat dat ontstaat doordat het PVV per 1 januari 2015 verdwijnt. In de loop van volgend jaar is de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) actief en wordt de situatie voor 2016 bekeken.

Positief

In november en december wordt op de ruim zeventig bedrijven die meedoen aan de praktijkproef voor de zesde keer bloed getapt. Van de deelnemende bedrijven zitten 39 UBN’s in de begeleiding en nog eens 33 UBN’s worden gemonitord.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
 • Dinsdag
  11° / 8°
  30 %
Meer weer