Nieuw+plan+zonneakker+in+Abcoude
Nieuws
© Gemeente De Ronde Venen

Nieuw plan zonneakker in Abcoude

Het gemeentebestuur van De Ronde Venen wil een zonneakker toestaan naast een melkveebedrijf aan de Oudedijk in Abcoude. Het gaat om een zonneveld van 400 vierkante meter met daarop 250 zonnepanelen.

Het zonneveld wordt gecombineerd met een kelder voor een installatie van warmte- en koudeopslag. Deze liggen direct naast het bouwvlak. Omdat het plan in strijd is met het bestemmingsplan is een projectafwijzingsbesluit nodig.

Het college van B & W van De Ronde Venen vraagt de gemeenteraad daarvoor een procedure op te starten. Dinsdagavond buigt de commissie Ruimtelijke Zaken zich over dit raadsvoorstel.

Bezwaren

De initiatiefnemers voor het zonneveld met bodemwarmtewisselaar zijn de eigenaars en bewoners van de melkveehouderij. Zij willen met de zonnepalen energie opwekken voor hun perceel, de opstallen en op termijn voor twee voertuigen.

LTO Noord Gooi, Vecht en Amstelstreek vindt het jammer dat voor dit duurzame energieplan een beslag wordt gelegd op agrarische grond. Er zijn nog veel daken zonder panelen en die kunnen eerst ingezet worden, luidt het standpunt.

Afgeblazen

Een bestuurslid zal morgenavond inspreken op de commissievergadering. Eerder werd de aanvraag voor een zonneakker in het landelijk gebied van Abcoude langs de A2 na bezwaren door onder meer LTO Noord afgeblazen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer