Veel animo voor beveiliging erf

Camerabeveiliging en opritverklikkers blijken het meest in trek bij ondernemers die hun agrarisch bedrijf beter willen beveiligen tegen inbraak en diefstal.

Boeren en tuinders hebben nog tot 1 november de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Het project is mogelijk gemaakt door een bijdrage van 9 ton van het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Het project beleefde een vliegende start: in een paar weken tijd kwamen duizend verzoeken voor een gratis beveiligingsscan binnen. Er is nog beperkte ruimte om een scan te laten maken. Deze scans worden uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).
Bedoeling is dat boeren en tuinders op basis van de verkregen adviezen passende preventieve maatregelen op hun bedrijf nemen.
In totaal werden tot medio september al zo’n 1.300 aanvragen voor concrete maatregelen gedaan. ‘Hardlopers’ in het project zijn de camera’s en opritverklikker, gevolgd door hang- en sluitwerk, track & tracing en tankalarmering. Voor deze maatregelen krijgen ondernemers de helft van hun investering aan subsidie terug.
Tot half september was voor in totaal 325.670 euro aan subsidie aangevraagd en 212.665 euro uitgekeerd. Van de totaal beschikbare subsidie is daarmee tot nu toe 39,3 procent aangevraagd en intussen bijna 26 procent uitgekeerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer