Met leden gevolgen bestemmingsplan bekijken

Met+leden+gevolgen+bestemmingsplan+bekijken
© Ruud Ploeg Fotografie

Op tafelgrote plattegronden konden leden van LTO Noord Oost Veluwe de eventuele gevolgen van het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Epe bekijken.
In samenwerking met Rombou hield de afdeling twee inloopbijeenkomsten, één in Emst en één in Oene. Dat gebeurde voor de tweede keer rond dit bestemmingsplan, waarvan de voorbereidingen al jaren lopen.
‘We hebben hierover meerdere keren gesprekken gehad met de gemeente Epe’, vertelt Ton Jalink, voorzitter LTO Noord Oost Veluwe. ‘Omdat het een lang traject is, hebben we besloten om naar de leden toe te gaan. Zodat zij op de kaart kunnen bekijken wat de plannen inhouden voor hun bedrijf.’
Omdat de gemeente na de eerste inspraakronde het plan heeft aangepast, hield de afdeling opnieuw inloopbijeenkomsten. Vragen en opmerkingen konden worden gesteld aan Sjoerd Elgersma en Gert-Jan Festen, de specialisten ruimtelijke ordening bij Rombou. Dit bedrijf biedt deze adviesrondes voor afdelingen gratis aan.
Wie hulp wil bij bijvoorbeeld het indienen van een zienswijze kan hen – tegen betaling – inschakelen.
Circa 25 leden bezochten één van de twee bijeenkomsten. ‘Als bestuur waren wij constant aanwezig, voor een praatje en een kop koffie. Dat werd wel gewaardeerd’, zegt Jalink.
Volgens de voorzitter biedt het nieuwe bestemmingsplan ruimte, al zijn er punten waar de afdeling nog kritisch naar wil kijken samen met een beleidsadviseur van LTO Noord. ‘Het is nu maatwerk, maar de meeste bedrijven kunnen zo wel verder’, aldus Jalink.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer