Vijf leveranciers schoolfruit

Freshweb, HealthyQ, Het gezonde tien uurtje, Lidl Nederland en Vitamine & Zo zijn de leveranciers van schoolfruit voor het seizoen 2015-2016. Dat heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) deze week bekendgemaakt.
Vanaf 2 november ontvangen 1.900 deelnemende basisscholen 21 weken lang voor elk kind drie stuks gratis groente of fruit. Daarnaast is er een pilot op 25 scholen in het voortgezet onderwijs die in dezelfde periode ook schoolfruit ontvangen. In totaal meldden zich 2.177 basisscholen aan voor het schoolfruitprogramma. RVO gaat loten voor de beschikbare plaatsen.
Nederland neemt voor het zevende jaar deel aan de Europese schoolfruitregeling. De regeling heeft tot doel om de consumptie van groenten en fruit te stimuleren, kinderen gezonde eetgewoonten bij te brengen en de afzet te bevorderen.
RVO voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Het programma wordt ook ondersteund door onder meer het ministerie van Volksgezondheid en het Voedingscentrum.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer