Op zoek naar de schat in het SBNL-terrein

Steeds vaker gaan mensen met gps op zoek naar een cache (schat), op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, die anderen daar hebben verstopt. Geocaching heet het. Ook bij SBNL komen verzoeken binnen.

Wie het kaartje op www.geocaching.nl opent, ziet dat Nederland is vergeven van caches. Door het hele land liggen er vele duizenden, zelfs één op Rottumerplaat en op de dijk Enkhuizen-Lelystad.

Afspraken

Ook bij SBNL kwamen verzoeken binnen om caches te plaatsen, vertelt coördinator terreinbeheer Rini Smits. Hij is er niet enthousiast over, vertelt hij, onder andere omdat de actieve zoekers de rust in het gebied kunnen verstoren. 'We willen het zeker niet stimuleren', zegt hij.
SBNL heeft daarom, net als andere grote terreinbeheerders een gebruiksovereenkomst opgesteld met daarin een aantal afspraken. De gebruiker meldt schriftelijk de coördinaten van de cache en de eventuele andere punten die de zoeker als hulpmiddel heeft, nadat hij toestemming heeft gekregen om de cache te plaatsen. Het begraven van de cache is niet toegestaan, net als het vast spijkeren of schroeven aan levende bomen, struiken of gebouwen. Andere afspraken gaan bijvoorbeeld over de omvang van de cache en dat de cache niet meer dan twee meter van een pad mag liggen.
Voor het plaatsen van de cache is eenmalig 125 euro legeskosten verschuldigd aan SBNL. Men is dan automatisch donateur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer