Onduidelijkheid+over+waterplan+Twijzel
Nieuws
© NVT

Onduidelijkheid over waterplan Twijzel

Het Algemeen Bestuur van Wetterskip Fryslân gaat vooreerst nog niet besluiten over het Watergebiedsplan Twijzel. Er zijn nog te veel onduidelijkheden, blijkt uit het overleg van de commissie gisteravond.

De landbouw maakt zich al sinds 2012 zorgen over het gebiedsplan. Ze vreest voor moerasvorming in de Noardlike Fryske Wâlden en het Westerkwartier

Verontrust

'Het plan werpt zijn schaduw vooruit, op een wijze die de betrokken agrariërs ernstig verontrust', sprak afdelingsvoorzitter Geert Bijima namens zes afdelingen in.

Met de ruimte die het watergebiedsplan geeft kan het Wetterskip Fryslân in de toekomst peilkeuzes maken die met zekerheid van negatieve invloed zijn op de landbouwkundige productieomstandigheden, aldus Bijma.

Geen discussie

In het plan staat dat het waterschap erop gaat letten dat na realisatie van de EHS, de functies rondom deze gebieden bediend worden met een goed watersysteem. Het begrip 'goed' kan echter op verschillende manieren worden uitgelegd, aldus LTO Noord. De organisatie vindt dat hierover geen discussie mag ontstaan.

• Meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Noord

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  2° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer