Maat: EU-geld moet boeren sterker maken

'Nu moet er snel een plan komen om het beschikbare geld zo in te zetten dat onze sectoren er sterker en beter van worden.' Met die woorden reageert LTO Nederland-voorzitter Albert Jan Maat op het bericht dat Nederland 29,9 miljoen euro krijgt van Brussel.

Maat%3A+EU%2Dgeld+moet+boeren+sterker+maken
© Arno de Snoo

Maat is gematigd positief over de besluitvorming in de Landbouwraad van de Europese Unie (EU). 'Dit is wat er met veel trekken en duwen uit is gekomen.'

Hij benadrukt dat het geld daadwerkelijk in de varkenshouderij en de melkveehouderij moet worden besteed. 'We willen daarover op heel korte termijn met staatssecretaris Sharon Dijksma in gesprek, zo mogelijk nog deze week.'

Mededingingswetgeving

De Europese Commissie zet met het instellen van een werkgroep een eerste stap in de richting van betere mededingingswetgeving. 'Maar nu moet er ook daadwerkelijk wat gaan gebeuren', eist de LTO-voorzitter.

Hetzelfde geldt volgens hem voor de belofte van landbouwcommissaris Phil Hogan om de export actiever te steunen. 'We zijn in elk geval teleurgesteld over de manier waarop de EU zich inzet om de Russische markt weer open te krijgen.'

Varkenshouderij

LTO-vakgroep Varkenshouderij is blij dat het geld uit Brussel ook bij die sector terechtkomt. ‘Samen met de NVV hadden we de staatssecretaris gevraagd om zich hier ook voor in te zetten. Dat heeft ze gedaan', geeft waarnemend voorzitter Eric Douma aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer