Loeren bij boeren met kunst

Volgens Miriam Witlox van ZLTO De Leye kost het elk jaar best wat moeite om agrarische ondernemers in de regio bereid te vinden om mee te doen aan Loeren bij de Boeren. Maar als ze eenmaal meedoen, zijn ze dolenthousiast. Net als het publiek.


Loeren bij de Boeren is een lokaal initiatief waarbij drie bedrijven hun deuren openzetten voor het publiek. Tijdens het evenement krijgen bezoekers een rondleiding en zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Op deze manier wil de ZLTO-afdeling een brug slaan tussen boeren en burgers.
Het evenement vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Het eerste jaar trok Loeren bij de Boeren 1.500 bezoekers. Het jaar erop waren dat er evenveel, maar dan per bedrijf.
Het evenement wordt veelal bezocht door mensen uit de omgeving en toeristen die op campings in de buurt verblijven.
Ondernemers die in voorgaande jaren deelnamen, hebben na afloop veel positieve reacties ontvangen. Vooral mensen in de eigen omgeving kijken met een positievere blik naar het boerenbedrijf.

Atelierroute

Voor het eerst is Loeren bij de Boeren opgenomen in de atelierroute, waarbij kunst is te zien bij kunstenaars thuis, maar ook op de boerenbedrijven. Voor de ondernemers zijn er geen kosten verbonden aan deelname.
Ook voor de bezoekers zijn de bedrijven gratis te bezoeken. Zij kunnen op de fiets of per huifkar de bedrijven aandoen.
Loeren bij de Boeren vindt plaats op 13 september en duurt van 11 tot 16 uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer