Geld voor Gelders water

Zuid-Gelderland - ZLTO-bestuurder Peter de Koeijer zet maandag zijn handtekening onder een uitvoeringsproject dat innovatieve zoetwatermaatregelen moet stimuleren in het zuidelijk rivierengebied. Ook waterschap Rivierenland en minister Melanie Schultz van Haegen tekenen voor akkoord.

Dit voorjaar bleek op een ledenbijeenkomst in Beneden-Leeuwen dat er onder boeren en tuinders in de regio veel vernieuwende ideeën leven. Ze variëren van het hergebruik van water en beslissingsondersteunende technieken voor watervoorziening tot efficiënter beregenen en het nemen van bodemmaatregelen.
'Voor ons was het enthousiasme een belangrijke voorwaarde om aan een project te beginnen, zeker toen ook het waterschap enthousiast bleek', vertelt ZLTO-waterspecialist Johan Elshof.
Als de handtekeningen maandag zijn gezet, komt 1,8 miljoen euro beschikbaar. Daarvan komt 7 ton van waterschap Rivierenland en 6 ton van het rijk. ZLTO betaalt bijna een ton in natura. De bijdrage bestaat uit expertise en menskracht.
De 4 ton die overblijft moet deels worden opgebracht door de Gelderse ondernemers. 'Dat lijkt meer dan het is. Want als je beseft dat naast elke ondernemerseuro een waterschapseuro en een rijkseuro worden gelegd, verwachten wij dat er zeer zeker ondernemers zijn die belangstelling hebben om aan het project deel te nemen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer