Uitgifte van pachtgrond

Groningen/Drenthe - Boeren in Groningen en Drenthe die behoefte hebben aan pachtgrond kunnen nog tot 10 oktober inschrijven op eenjarige pachtcontracten.

In Groningen en Drenthe worden komend jaar ongeveer voor ongeveer 2.000 hectare aan tijdelijke pachtcontracten uitgegeven. Het gaat om grond in beheer bij Prolander, de uitvoeringsorganisatie van beide provincies.
In opdracht van de provincies Drenthe en Groningen geeft Prolander vanaf 1 januari 2016 de agrarische gronden van beide provincies en Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) in pacht uit.
De pachtgronden komen uit voormalige landinrichtingsprojecten of worden in beheer gehouden omdat ze op termijn mogelijk nodig zijn voor provinciale projecten. In een aantal gevallen betreft het grond met een (toekomstige) natuurbestemming.

Belangstellingsregistratie

Gegadigden moeten zich aanmelden via een belangstellingsregistratie. Dit geldt ook voor huidige pachters van BBL-gronden. Aan deze belangstellingsregistratie kunnen geen rechten worden ontleend. De pacht wordt in principe voor één jaar in geliberaliseerde pacht uitgegeven.
De inschrijving sluit op 10 oktober. Uiterlijk 1 februari 2016 krijgen de inschrijvers bericht of ze een contract krijgen aangeboden. Prolander heeft ook grond in verkoop.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer