'Ongehoord' komt met beelden nertsen

Nederlandse nertsenhouders zouden hun dieren niet goed behandelen. Dat stellen de Bont voor Dieren en actiegroep Ongehoord in een dit weekend gelanceerde campagne.

%27Ongehoord%27+komt+met+beelden+nertsen
© Herman van Dinther

De actiegroep 'Ongehoord' ging zelfs op enkele nertsenbedrijven filmen. 'Het fokken van nertsen ligt al jaren onder vuur in Nederland. Om een eventueel verbod op de industrie te omzeilen, bezitten de Nederlandse nertsenfokkers boerderijen in heel Europa', stellen beide organisaties.

'Uit onderzoek blijkt dat de Nederlanders in 13 verschillende landen 44 boerderijen bezitten. Dierenwelzijnsorganisaties uit Polen, Litouwen en Nederland hebben beelden naar buiten gebracht van het dierenleed op deze boerderijen.'

Niet beter af

De Bont voor Dieren stelt dat volgens nertsenhouders de dieren in Spanje of Polen slechter behandeld zouden worden dan in Nederland.

'Op onze site zie je dat nertsen in Nederland er minstens even slecht aan toe zijn als hun soortgenoten in Oost-Europa. Dat een nertsenfokverbod slechter zou zijn voor de dieren is dus niet waar', legt de Bont voor Dieren uit.

Zo filmde Ongehoord ook bij Nic van Ansem in het Brabantse Milheeze, meldt Omroep Brabant. Volgens de website is Van Ansem gepikeerd, omdat bepaalde beelden selectief zijn gebruikt. 'Als actiegroepen door bepaalde beelden eruit te lichten sensatie gaan zoeken, wat moet ik daarmee?', stelt hij.

Hoger beroep

Het is niet helemaal toevallig dat Ongehoord en de Bont voor Dieren juist dit weekend contact met de media zoeken. Donderdag dient het hoger beroep die de overheid heeft aangespannen om alsnog een nertsenverbod in Nederland rond te krijgen, aldus Omroep Brabant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer