Maak het inbrekers niet te makkelijk

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft in december 2014 de campagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’ gestart om mensen te laten weten hoe ze de kans op inbraak kunnen verkleinen. Het aantal woninginbraken daalt, maar dit kan nog verder omlaag.

Ilona van HarsselaarTips van de Landelijk Coördinator Woninginbraken van de Nationale Politie: Gebruik de sloten, ook bij korte afwezigheid. Vergeet niet om bijkeukens en andere ruimtes op slot te doen. Zorg ervoor dat hulpmiddelen om binnen te komen niet binnen handbereik staan; denk hierbij aan ladders of vuilnisbakken.

Schade en diefstal

De inboedel vertegenwoordigt een behoorlijke waarde. De meeste agrariërs sluiten daarom een inboedelverzekering af. Een inbreker die waardevolle spullen steelt of inboedel die door brand is verwoest; die schade is verzekerd met een inboedelverzekering.
Maar inboedel kan ook door andere oorzaken schade oplopen. Stel dat de bank is vernield omdat er koffie over is geknoeid. Dat de vloer blank staat doordat er een bevroren leiding is gesprongen. Of dat de wasmachine buiten gebruik raakt door een blikseminslag.

Niet in de woning

Ook als de spullen niet in de woning zelf staan, maar in een bijbehorende ruimte, zijn ze verzekerd (bedrijfspanden uitgesloten). Bij verhuizen is de inboedel verzekerd tegen schade en diefstal. Zowel tijdens het transport als op het oude én het nieuwe adres.
Bij Univé krijgen leden van LTO 5 procent korting op de premie van een inboedelverzekering. Meer weten? Kijk op unive.nl/LTO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer