Plannen voor bedrijf met 4.000 geiten

De stichting Gebiedsgroep LOG Beemte-Vaassen en omgeving verzet zich tegen de ontwikkeling van een grootschalig melkgeitenbedrijf in Beemte Broekland.

Plannen+voor+bedrijf+met+4%2E000+geiten
© Mariska Bloemberg

De gemeente Apeldoorn stelde in april van dit jaar een Keuzenotitie op voor het gebied dat ooit werd bestempeld als landbouwontwikkelingsgebied, schrijft de Stentor.

Bouwblok

In de notitie werd vastgelegd dat er in het gebied geen nieuwe veehouderijbedrijven kunnen komen en dat bestaande bedrijven zijn gebonden aan een maximale grootte van het bouwblok van 1,5 hectare. De stichting meent dat gemeenteraadsleden zich niet hebben gerealiseerd dat dit ruimte liet voor de ontwikkeling van een bedrijf met meer dan 4.000 geiten.

Bestemmingsplan

De stichting Gebiedsgroep LOG Beemte-Vaassen constateert dat de wens van een aanvrager om groot geitenbedrijf te mogen vestigen al lijkt te worden meegenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor het gebied.

Juridisch

Volgens de secretaris van de stichting zal de Gebiedsgroep het ontwerp, zodra dat ter inspraak komt, uitgebreid bestuderen. 'We zullen ons met alle juridische middelen verzetten tegen de komst van dit mega-geitenbedrijf. Een vestiging van deze omvang gaat leiden tot extra ammoniak, stank, verkeershinder en fijnstof in het gebied.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer