LTO vraagt aandacht situatie varkens

Het Platform Varkensvleesketen (PVK), waar LTO toe behoort, vraagt bij staatssecretaris Dijksma aandacht voor de problematische economische situatie in de varkenshouderij.

LTO+vraagt+aandacht+situatie+varkens
© LTO Noord

Het platform ziet graag dat Dijksma zich tijdens de extra Landbouw- en Visserijraad, 7 september, hard maakt voor de situatie en doet een dringend beroep op de Nederlandse regering om samen met de varkenssector te zoeken naar maatregelen voor ondersteuning van de Nederlandse sector in de huidige crisistijd.

Deze maatregelen moeten deels op Europees niveau worden uitgevoerd en deels op nationaal (Nederlands) niveau. Ze zijn in grote lijnen in drie categorieën in te delen. Daarbij wordt gedacht aan maatregelen om de (extra) productiekosten in Nederland te reduceren, ter versterking van de Nederlandse concurrentiepositie.

Toegevoegde waarde

Verder denkt het platform aan maatregelen om de toegevoegde waarde voor de Nederlandse productie en daarmee de opbrengsten te vergroten, met name exportbevordering

Tot slot ziet het platform heil in maatregelen om in geval van crisissituaties vraag en aanbod op de EU-markt beter in evenwicht te brengen

Het Platform Varkensvleesketen (PVK) bestaat naast LTO ook uit NVV, slachterijbond COV en voederfabrikantenbond Nevedi.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer