Neerslagtekort nog steeds hoog in Westen

Ondanks de regenval van de afgelopen dagen is het neerslagtekort in West-Nederland nog steeds hoog, melden waterschappen.

Neerslagtekort+nog+steeds+hoog+in+Westen
© Ulco Wesselink

Tijdens de kade-inspecties om de veiligheid van de kades te monitoren, zijn op verschillende plekken scheuren ontdekt in de dijken. Zo voert het hoogheemraadschap van Rijnland langs de Enkele Wiericke (gemeente Bodegraven-Reeuwijk) nu reparaties uit.

Gevaar voor doorbraak is er niet, meldt Rijnland. De veiligheid voor het achterland is gegarandeerd. Hoewel de waterkwaliteit in het gebied nog steeds aan de eisen voldoet, kan bij aanhoudende droogte deze maatregel nodig zijn om het achterliggend gebied (boomkwekers) van voldoende zoet water te voorzien.

Scheuren

Hoewel kadewerkzaamheden aan de kades in polder Oukoop voor begin 2016 gepland staan, maakt het aanhoudende neerslagtekort het noodzakelijk om de huidige scheuren over een lengte van 200 tot 300 meter met voorrang te repareren. De reparaties duren tot uiterlijk 4 augustus.

De scheuren worden eerst opgevuld met teelaarde, waarna de dijk wordt versterkt met klei. Het hoogheemraadschap verhoogt de voet van de dijk tot aan de teensloot met 40 centimeter klei. Begin volgend jaar, wanneer Rijnland de gehele dijk verbetert, wordt dit stuk opnieuw met 40 centimeter klei verhoogd. Zo kan de dijk weer jaren mee.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer