Kamerdebat+over+onrust+bij+boeren
Nieuws
© Dirk Hol

Kamerdebat over onrust bij boeren

De Tweede Kamer wil in debat met staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) over de onrust onder boeren en tuinders. Dat zou moeten gebeuren voor de extra vergadering van de EU-ministers van Landbouw op 7 september in Brussel.

Kamerlid Jaco Geurts (CDA) heeft donderdag mede namens de fracties van PVV, SGP, VVD, PVDA, SP en ChristenUnie het verzoek ingediend voor een extra debat, direct na afloop van het zomerreces. Dijksma is gevraagd om vooraf in een brief de inzet van het kabinet toe te lichten.

Verklaring Hogan

EU-Landbouwcommissaris Phil Hogan gaf donderdag een verklaring uit waarin hij benadrukt dat de EU de steunmaatregelen voor zuivel en groenten en fruit verlengt tot 2016. Hij had dat overigens op 13 juli al besproken met de landbouwministers.

Hogan belooft dat de EU er alles aan zal doen om de gevolgen van de Russische boycot te beperken. Over andere problemen waar de agrarische sector mee worstelt, laat hij zich niet uit.

Weer

 • Maandag
  23° / 9°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  18° / 12°
  50 %
Meer weer