Boeren beginnen pannenkoekenboerderij

Oud-melkveehouders Baars openden twee maanden geleden de deuren van hun Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve, pal aan de Lek bij Vianen. Over enkele weken komt het eerste jongvee in de zichtstal.

Boeren+beginnen+pannenkoekenboerderij
© Ulco Wesselink Fotografie

In de 800 vierkante meter grote pannenkoekenboerderij is ruimte voor 110 gasten.

Ruimte voor de Lek

Voor hun melkveehouderij was geen toekomst meer, toen toen rond 2008 duidelijk werd dat het bedrijf middenin het plangebied Ruimte voor de Lek, op een eiland, kwam te liggen.

September 2013 werd begonnen met de sloop van de ligboxenstal en andere stallen, alleen het woonhuis bleef staan. De bouw van het restaurant met vloerverwarming was in een jaar voltooid.

Een forse investering, weet vader Gert Baars. 'Vergelijkbaar met de bouw van een ligboxenstal voor honderd koeien, inclusief melk- en mestrobots, voersystemen en waterbedden.'

Managementprogramma

Het runnen van een restaurant is niet heel anders dan het runnen van een melkveehouderij, vindt de oud-melkveehouder.

'De kassa van het restaurant is het managementprogramma van de melkveehouderij. Een stoel en een tafel zijn de koe. Waar ik mij eerder afvroeg hoeveel melk een koe kon leveren, is de bezetting van een stoel nu het allerbelangrijkste.'

Streven is om minimaal twintigduizend gasten per jaar te trekken. 'Daar komen we waarschijnlijk ruimschoots overheen. We hebben een droomstart', geeft mede-eigenaar Bas Baars aan.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer