ZLTO én BZW toetsen PAS

Den Bosch - Een varkenshouder bij de Deurnese Peel heeft, onder begeleiding van enkele ZLTO-vakgroepen, een eerste stap gezet om de beslissing van de provincie Noord-Brabant om extra eisen te stellen aan de PAS juridisch te toetsen.

Om de beleidsregel Toedeling ontwikkelingsruimte PAS segment 2 Noord-Brabant juridisch te kunnen toetsen gaat een agrarisch ondernemer die een bedrijf heeft in de buurt van de Deurnese Peel een uitbreidingsvergunning aanvragen.
In de nieuwe aanvraag gaat het bedrijf meer dan 1 mol ammoniak uitstoten op de Deurnese Peel. Naar verwachting zal deze vergunning geweigerd worden. Indien de provincie haar beslissing om bovengenoemde beleidsregel in de tussentijd niet wijzigt, zal de ondernemer de weigering om de vergunning te verlenen voorleggen aan de rechter.
Ook de Brabantse en Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) onderneemt actie. Middels een steekproef bij minimaal vijf bedrijven rond de vier natuurgebieden wil de organisatie aantonen dat de regel een belemmering vormt voor de ontwikkelingsruimte van het bedrijfsleven en dus schadelijk is voor de regionale economische ontwikkeling.
BZW-voorzitter Peter Struik: ‘De PAS is bedoeld als instrument om economie en ecologie in evenwicht te houden en moet individuele bedrijven voldoende ontwikkelingsruimte bieden, zodat groei en innovatie mogelijk blijven.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer