Nieuwe generatie staat te springen

Den Bosch - In totaal zo’n zestig jonge boeren en tuinders kwamen vorige week bijeen bij ZLTO voor de Bestuurlijke Proeverij en het platform Jonge Helden in het Groen. De nieuwe generatie is gretig.

Jasper SchelAllereerst deelde ZLTO-voorzitter Hans Huijbers met ruim twintig jonge agrarische bestuurders een doorsnee week in zijn volle agenda tijdens de eerste bijeenkomst van de Bestuurlijke Proeverij. Wat doet een voorzitter van ZLTO zoal in een week? Met welke mensen heeft hij afspraken en hoe stelt hij zich op in die gesprekken?
Naast het nut van het netwerken vertelde Huijbers ook uitgebreid over zijn persoonlijke drijfveren om voorzitter van ZLTO te willen zijn, de omgang met de media en politiek en de balans tussen privé en werk.
Met de Bestuurlijke Proeverij biedt ZLTO de nieuwe generatie ondernemers een vijfgangenmenu om hun bestuurlijke talenten en ambities verder vorm te geven. De persoonlijke waarden van de deelnemers staan altijd centraal bij het verkennen van bestuurlijke aspecten als storytelling, persoonlijk leiderschap en omgaan met conflicten. Zittende bestuurders kunnen ook gebruikmaken van intervisie en coaching.
Aansluitend aan deze eerste Bestuurlijke Proeverij sloten nog eens veertig jonge boeren en tuinders zich aan voor de bijeenkomst van het platform Jonge Helden in het Groen.
Deze bestond uit een barbecue en de inspiratiesessie met vruchtboomkweker Han Fleuren uit Baarlo.
De creatieve en enthousiaste ondernemer hield de jongeren een spiegel voor en drukte hen op het hart dat ze risico’s moeten durven nemen. ‘Je kunt pas een topondernemer worden als je ook door de dalen bent gegaan. En die toppen en dalen liggen altijd vlak bij elkaar. Ondernemen is doen. Natuurlijk gaat het eerst een paar keer fout, maar uiteindelijk kom je wel steeds een stapje verder. Stap uit je comfortzone.’
De WC Experience sloot de bijeenkomst af met een akoestisch concert in het personeelsrestaurant.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer