'Voedselstrategie impuls duurzame landbouw'

In een regionale voedselstrategie ligt wellicht het antwoord op de vraag hoe de Brabantse land- en tuinbouw sneller kan verduurzamen. Dat stellen drie Brabantse adviesdiensten in een advies.

%27Voedselstrategie+impuls+duurzame+landbouw%27
© ZLTO (Jasper Schel)

Het advies 'Duurzame landbouw en voedselproductie' is opgesteld door de Provinciale Raad Gezondheid (PRG), de Provinciale Omgevingscommissie (POC) en de Sociaal-Economische Raad (SER) Brabant.

Consument centraal

Volgens de partijen stelt een voedselstrategie de consument centraal. Een consument die steeds hogere eisen stelt aan kwaliteit en duurzaamheid van het voedsel.

Volgens de drie organisaties liggen er kansen voor gedragsverandering en samenwerking met lokale en regionale initiatieven gericht op een gezonde, veilige en duurzame voedselproductie.

Een focus op voedselstrategie biedt mogelijk nieuwe kansen om stakeholders te verbinden rond gezamenlijke waarden, belangen en een gezamenlijke visie op de toekomst van de sector.

Verbond van Den Bosch

Het advies, deze week aangeboden aan het provinciebestuur, stelt voor te komen tot een nieuw en breder Verbond van Den Bosch, waarin zelfsturing van de keten een onderdeel vormt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer