%27Brede+steun+duurzame+veehouderij+Brabant%27
© nieuweoogst nu

'Brede steun duurzame veehouderij Brabant'

Er is volgens provincie Brabant brede steun voor de wijze waarop de provincie de veehouderij wil stimuleren met de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV).

Deze BZV is ontwikkeld door de provincie, ZLTO, Brabantse Milieufederatie, de Provinciale Raad Gezondheid en een vertegenwoordiging van de Brabantse gemeenten.

De zorgvuldigheidsscore maakt onderdeel uit van een brede aanpak om van Brabant een van de meest duurzame en innovatieve agrofoodregio’s van Europa te maken, geeft de provincie aan.

Innovatieprogramma

Die aanpak bestaat uit de BZV, een herziening van de Verordening ruimte, het Verbond van Den Bosch en een innovatieprogramma.

In de Verordening ruimte zijn de provinciale randvoorwaarden voor onder meer de veehouderij opgenomen.

Verder investeert de provincie met haar partners in een groot innovatieprogramma voor de agrofoodsector.

Verbond van Den Bosch

Via het Verbond van Den Bosch verbinden een groot aantal Brabantse en landelijke partijen zich aan de ambitie om al het vlees in Nederlandse supermarkten duurzaam te maken.

BZV fungeert als een ‘bewijs van zorgvuldigheid’ dat een boer moet halen om te mogen ontwikkelen. In dat bewijs van zorgvuldigheid krijgt hij een zes als hij zich aan de wet- en regelgeving houdt.

Lat hoger

In Brabant komt de lat nu hoger te liggen: op een zeven. Een boer kan punten halen door bijvoorbeeld te werken met landelijk erkende certificaten, zoals het Beter Leven keurmerk.

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  16° / 6°
  20 %
Meer weer