220 miljoen agrarische steun na importban

Europa heeft tot op heden zo'n 220 miljoen euro uitgegeven om de agrarische markten te stabiliseren en de gevolgen van de Russische importban op te vangen. Dat laat EU-landbouwcommissaris Phil Hogan weten.

220+miljoen+agrarische+steun+na+importban
© Twan Wiermans

150 miljoen is besteed aan van de markt van het halen van 760.000 ton groenten en fruit. Het tijdelijk opslaan van melkpoeder en boter kostte 13 miljoen en het opslaan van varkensvlees kostte 17 miljoen.

Melkveehouders in Finland en de Baltische Staten kregen nog eens 40 miljoen omdat die regio's exta zwaar werden getroffen door de importban.

Goed hersteld

Hogan laat weten dat 'de Europese agrarische sector zich goed heeft hersteld van de gevolgen van boycot'. De export vanuit Europa is in 2014 toegekomen met 5 procent ten opzichte van dezelfde periode het jaar daarvoor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer