NEPG: minder aardappelen

NEPG verwacht een totale oogst van iets minder dan 25 miljoen ton in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Dit is 12,4 procent minder dan vorig seizoen en 1 procent minder dan het vijfjarig gemiddelde.
Dit is gebaseerd op een krimp van 3,6 procent van het areaal en een opbrengst van 47,4 ton per hectare. Deze opbrengst per hectare komt overeen met het vijfjarig gemiddelde tot iets minder.
Volgende week, een kleine twee weken later dan gemiddeld, begint de oogst van vroege industrieaardappelen in Duitsland. NEPG verwacht goede oogstresultaten tussen 35 en 48 ton per hectare. Het onderwatergewicht lijkt geen problemen te geven.
In België ziet NEPG een totaal ander beeld. Als gevolg van het koude en droge groeiseizoen en het feit dat er in België nauwelijks beregening plaatsvindt, verwachten telers een behoorlijk lage opbrengst voor de vroege aardappelen.
Proefrooiingen in een gewas van 77 dagen oud gaven een gemiddelde opbrengst van de vroege rassen van rond 25 ton per hectare.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer