Oplossing Vecht- en Beneden-Reggegebied

Het knelpunt in het Aerius-programma van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) voor het Vecht- en Beneden-Reggegebied is opgelost.

Oplossing+Vecht%2D+en+Beneden%2DReggegebied
© Groot Salland

Aerius is het rekenprogramma dat gebruikt moet worden bij het aanvragen van vergunningen en het doen van meldingen in het kader van de PAS die op 1 juli is ingegaan.

Voor een aantal plekken in het Natura 2000- gebied Vecht- en Beneden-Reggegebied gaf Aerius in de eerste week na de invoering van de PAS aan dat de ontwikkelingsruimte, tegen de verwachting in, op is.

Berekeningen

Uit onderzoek blijkt dat de data op basis waarvan Aerius berekeningen maakte in de omgeving van het gebied niet juist was.

De onderliggende dataset waarmee Aerius opgebouwd is, wordt aangepast en Aerius rekent vanaf morgenochtend 10 juli weer met de juiste gegevens.

Ontwikkelruimte

Door de update van Aerius is ook voor het Vecht- en Beneden-Reggegebied weer ontwikkelingsruimte beschikbaar om vergunningen af te geven waarin ontwikkelingsruimte wordt toegedeeld.

Aan de ruimte die in Aerius beschikbaar is voor het doen van meldingen voor het Vecht- en Beneden-Reggegebied is niets veranderd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -3°
  10 %
 • Zondag
  1° / -1°
  10 %
 • Maandag
  2° / -3°
  10 %
Meer weer