Garantstelling+Westland+voor+Triasboring
Nieuws
© Gemeente Westland

Garantstelling Westland voor Triasboring

De gemeenteraad van Westland is donderdag akkoord gegaan met een garantstelling van 6,5 miljoen euro voor de Triasboring. Dat is een project om een ultradiepe aardwarmtebron te realiseren.

De Triasboring gaat tot vier kilometer diepte, dieper dan bestaande aardwarmteprojecten in de Nederlandse glastuinbouw. De gemeente wil met de garantstelling haar duurzame ambities onderstrepen.

FloraHolland, Westland Infra en HVC zetten zich sinds 2011 middels een consortium in om dit innovatieve geothermieproject te realiseren.

Voorwaarde

Het ministerie van Economische Zaken heeft zich voor een bedrag van 3,6 miljoen euro garant gesteld. Dat was een voorwaarde om het project te kunnen starten, meldt de gemeente Westland.

Daarnaast ondersteunt onder meer ook de Rabobank dit pilot project met een bedrag van 650.000 euro vanuit het DIT fonds. Dat is een fonds waarmee de bank duurzame innovaties in de tuinbouw wil stimuleren.

Intentieovereenkomst

63 Westlandse glastuinbouwbedrijven hebben een intentieovereenkomst getekend om gebruik te gaan maken van Triasboring nabij 's Gravenzande.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  16° / 6°
  20 %
Meer weer